Pagini

luni, 17 ianuarie 2011

Partidul Social Democrat Petrosani.

Link De Intoarcere La Prima Pagina



Victor Ponta: “Solicit IPP să renunţe să numere doar prezenţa la vot, în Parlament, câtă vreme PSD boicotează şedinţele conduse de Roberta Anastase”Postat la 2011-01-14

Am constatat că Institutul pentru Politici Publice continuă să atragă atenţia cu privire la numărul de prezenţe ale parlamentarilor la voturile exprimate în Camera Deputaţilor şi Senat. Eu, personal, am anunţat că nu mai particip la nici un vot exprimat în şedinţe prezidate de doamna Roberta Anastase, după frauda dovedită a acesteia. În aceste condiţii, evident că măsurătorile IPP constată o scădere a participării mele, dar şi a colegilor mei, la vot. De asemenea, este evident că o abordare de rea-credinţă şi care nu ţine cont de situaţia reală ar putea sublinia că absenţa noastră de la aceste voturi exprimă un dezinteres pentru activitatea parlamentară.
Este binecunoscută poziţia noastră faţă de frauda comisă de doamna Roberta Anastase şi dorinţa de a sancţiona, în acest fel, ilegalitatea comisă. Nu avem alt mijloc şi el nu exprimă dezinteres pentru activitatea parlamentară, ci dimpotrivă. Conform tuturor datelor care pot fi consultate, suntem prezenţi la şedinţe, suntem prezenţi la discuţiile din comisii, şi ar fi chiar util ca acest lucru să se verifice, inclusiv de către organizaţii nonguvernamentale care primesc fonduri publice pentru astfel de măsurători.
Solicit IPP să nu ne mai ceară să participăm la aceste şedinţe prezidate de doamna Anastase, decât dacă îşi asumă girarea fraudei comise şi dacă acceptă şi consideră că acel episod – de la votul privind legea pensiilor – este unul normal. Dacă IPP consideră însă, la fel ca şi noi, că acel moment este unul ilegal şi regretabil, le solicităm să caute, alături de noi, modalităţi de sancţionare a preşedintelui Camerei Deputaţilor. Şi, între timp, pot evalua prezenţa parlamentarilor la lucru prin accesul la alte informaţii – prezenţa la şedinţe, prezenţa la comisii etc.
Îmi menţin hotărârea ca, alături de colegii mei, să nu particip la voturile exprimate în şedinţe conduse de doamna Roberta Anastase până la momentul în care aceasta va fi sancţionată. Şi sper ca demersurile IPP să ţină cont de această realitate binecunoscutăLink De Intoarcere La Prima Pagina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu